Too many demands

WINDS OF CHANGE

We worden momenteel allemaal gedwongen om naar binnen te kijken, zo lijkt het, ieder naar zijn of haar eigen proces en toch zie ik veel overeenkomsten in die zin dat het bij iedereen lijkt te gaan over het vinden van het anker BINNENIN jezelf en je niet uit je ‘tent’ te laten lokken. Die tent zag ik eerder altijd als een plek waar je niet de strijd aangaat met degene die je uitlokt.

Intussen zie ik hem genuanceerder…

Mijn tent is mijn heilige ruimte, daar waar ik afgestemd ben. Op mezelf, op mijn behoeften, op mijn wensen. Hier ben ik uitge(kristal)lijnd, hang ik precies in het lood, mijn lood. En als ik daar zo in dat centrum ben, dan kan de aardse en kosmische energie gewoon op en neer bewegen en doe ik wat ik hier te doen heb. Dan ben ik afgestemd op een onuitputtelijke bron.

Hoe graag ik ook zou willen dat dit mijn natuurlijke modus is, ben ik veel vaker uit het lood en afgestemd op de wensen, behoeften en processen van anderen. Getriggerd door reikende handen, vragen, of gewoon omdat ik het de ander graag makkelijk of naar de zin wil maken. (Intussen weet ik dat daar heel vaak een overlevingsmechanisme achter zit, zo ook in mijn geval).
Maar als je niet bent afgestemd op jezelf en de onuitputtelijke bron, dan loop je leeg, je bent niet meer aangesloten op je eigen energieleiding, als een tuimelaar wiebel je telkens weer de kant van de ander op, de ene keer de een, de andere keer de ander, waardoor steeds weer de verbinding met je eigen energie verbreekt.

Het blijft egoïstisch voelen om de ander niet automatisch tegemoet te komen.. en toch… is het egoïstischer om het vol te blijven houden. Want ‘in the long run’ heeft niemand iets aan een leeggelopen mens, die niet in staat is om te doen waarvoor die gekomen is.
Iedereen is -uiteindelijk- het meest gediend bij datgene wat op wezenlijk niveau het beste voor jezelf is.

#inzichtillustratie #illustratie #illustragram #grillig #wabisabi #nlillustrator

#hsp #codependency #boundaries #sacredspace

#illustratiesvoorcoachesentherapeuten #thewoundedhealer #eenbeeldzegtmeerdanduizenwoorden #creativechickonaspiritualmission