Wie is Angelique Desiree?

Creativiteit en inspiratie zijn me met de paplepel ingegoten en ik zie overal wel creatieve toepassingen en oplossingen. Het liefste houd ik me de hele dag bezig met verwondering, kijken en voelen en het vormgeven aan universele verhalen, in beeld of woord. En met zelfontwikkeling, want dat is dé rode draad in mijn leven.

 

 

 

Mijn leven draait om transformatie en leven naar het ware potentieel. Ik kan namelijk geen genoegen meer nemen met een halfslachtig leven. Zo’n leven waar je niet gelukkig van wordt, waarin je niet tot je recht komt. Dat leven heb ik een flinke tijd geleefd. Een jeugd waarin parentificatie en afwezigheid van een veilige thuisbasis een belangrijke rol speelden, maakte dat ik ongezonde ideeën had ontwikkeld over mijn eigen waarde en wat er allemaal van mij verwacht werd. Die ideeën en beschermings-mechanismes die je in je jeugd opdoet, sleep je mee naar de toekomst en kosten je daar bergen energie, omdat ze niet resoneren met wie je in wezen bent en wat je hier op de wereld te doen hebt. Ik was tijdlang een kei in aanvoelen, aanpassen en zorgen voor. Nu nog steeds kan ik haarfijn aanvoelen wat iemand nodig heeft en hoe hij of zij zich voelt en zie dat inmiddels als kracht. Maar de hardnekkige gedachte; dat als ik alles maar perfect doe, ik een makkelijker meisje ben, waardig voor aandacht en zorg, heeft me door de jaren heen 2 burnouts opgeleverd. Intussen zie ik deze eerder als een zegen dan een vloek, want gelukkig kan ik van dit ongezonde mechanisme inmiddels, na hard werken, de mindf*ck van inzien en heb het weten te transformeren naar een modus die wél voor mij werkt. Ik heb hierdoor geleerd wat bij mij hoort en wat niet en dat ik 100% goed ben zoals ik ben, zelfs als ik, bij wijze van, helemaal niets perfect zou doen en me op niemand af zou stemmen en dat ik niet eerst nog allerlei dingen moet leren of doen, voor ik oké genoeg ben om mijn dromen waar te mogen maken.

Ik heb gemerkt dat als ik echt en in contact met mezelf  ben,

ik gelukkiger ben en mensen mij prettiger in de omgang vinden.

Als ik in de aanpassings-modus ga zitten, verlies ik mijn kracht, mijn levenslust en ben ik een minder leuk mens; voor mezelf, maar ook voor de mensen om mij heen. Als ik heel dicht bij mezelf blijf, dan ben ik duidelijk, krachtig en kan ik horen wat mijn ziel tegen mij te zeggen heeft. Ik kan me steeds beter bezield uitdrukken in de vorm van illustraties, schilderijen, beeldjes en schrijfsels en deze helpen mij mezelf en het leven te begrijpen en dat maakt het leven makkelijker en overzichtelijker. Om hier te komen heb ik veel gewerkt aan persoonlijke ontwikkeling.

Mijn pad ging langs vele vormen van het ontwikkelen van persoonlijke kracht en authenticiteit. Sommigen heb ik gelaten voor wat ze zijn. Een aantal heb ik een vaste plek gegeven in mijn dagelijkse leven. Zo heb ik een flinke lijst aan heldinnen opgebouwd, die voor mij van grote inspiratie zijn. Zij werken met en schrijven over authenticiteit, de kracht van creativiteit, overgave, in je kracht gaan staan, spiritualiteit in je dagelijkse leven integreren, echt en onvoorwaardelijk van jezelf leren houden en de moed hebben om kwetsbaarheid te zijn.

Het eeuwenoude gedachtegoed van de Q’ero indianen uit de hooggebergtes van Peru heb ik grondig bestudeerd en draag ik een heel warm hart toe; zij leven vanuit liefde en wederkerigheid en ontdoen zich dagelijks van (door weerstanden) vastgezette energie en werken op hele natuurlijke wijze met de krachten uit de natuur.

Mijn poppetje en staat voor mij en mijn innerlijke processen en als je haar goed bekijkt kun je al heel veel over mij leren.

 

 

Ik heb geleerd om te vliegen,

Vlieg jij met me mee?