Wie is Angelique Desiree?

Creativiteit en inspiratie zijn me met de paplepel ingegoten en ik zie overal wel creatieve toepassingen en oplossingen. Het liefste houd ik me de hele dag bezig met verwondering, kijken en voelen en het vormgeven aan universele verhalen, in beeld of woord. En met zelfontwikkeling, want dat is dé rode draad in mijn leven.

Heel diep in mijn hart heb ik eigenlijk maar twee wensen gehad: Illustrator/kunstenaar worden en mensen blij maken met zelfgemaakte artikelen cq. een cadeauwinkel hebben. Van kinds af aan heb ik getekend, maar ik heb de wens om daar mijn brood mee te verdienen nooit serieus durven nemen. Dat is ook de reden dat mijn leven om transformatie naar het ware potentieel draait. Mijn ‘carriere’ is langs vele wegen gegaan, afwisselend ‘was’ ik winkeljuf, bartender, assistent retailmanager, traffic manager, eindredacteur jeugdtheateragenda, content manager, videograaf, digital media designer, camjo, animator, kunstjuf, vormgever en brandmanager. De creatieve beroepen liggen mij het beste, maar op de een of andere manier wist ik altijd om de hete brei heen te draaien en vooral anderen te faciliteren om creatief bezig te zijn in de rol van kunstdocent en kunstzinnig coach. Toen ik in 2014 in een fikse burnout raakte, kon ik niet anders dan mezelf opnieuw aankijken en ruimte geven. Ik begon (weer) te illustreren en het poppetje wat ik inmiddels LOU noem, diende zich aan en week niet meer van mijn zijde; Zij representeert mijn innerlijke processen, het verlangen naar lichte energie en de verbinding met de natuur. In de tekeningen van Lou kwam veel samen; De techniek is gebaseerd op stopmotion multiplane animatie, waarin je de camera boven je werk hangt en zo wonderlijke werelden kunt scheppen, die normaal door de zwaartekracht onmogelijk zijn. Hierdoor kan ik natuurlijke elementen als bloemen, takjes, eikels etc onderdeel van mijn ‘eindwerk’ maken; Een mixed media still, opgebouwd uit houtskool illustratie, een stukje natuur en fotografie. Op een gegeven moment heb ik mezelf beperkingen opgelegd dat een illustratie en foto binnen een bepaalde tijd gemaakt moet zijn. Dat heeft me destijds heel veel vrijheid geboden. Intussen hanteer ik die restrictie niet meer, omdat ik betere kwaliteit foto’s wil maken, maar de vrije vorm van werken is gespaard gebleven. Dit jaar heb ik wederom de stap gezet om volledig zelfstandig te gaan en mijn focus op illustratie te leggen. De vlucht die mijn werk sindsdien neemt, is bijna magisch te noemen. De stelling: “Volg je hart, dat klopt altijd” klopt echt! Ik kan het iedereen aanraden.

Ik heb gemerkt dat als ik echt en in contact met mezelf  ben,

ik gelukkiger ben en mensen mij prettiger in de omgang vinden.

Mijn innerlijke pad ging langs vele vormen van het ontwikkelen van persoonlijke kracht en authenticiteit. Sommigen heb ik gelaten voor wat ze zijn. Een aantal heb ik een vaste plek gegeven in mijn dagelijkse leven. Zo heb ik een flinke lijst aan heldinnen opgebouwd, die voor mij van grote inspiratie zijn. Zij werken met en schrijven over authenticiteit, de kracht van creativiteit, overgave, in je kracht gaan staan, spiritualiteit in je dagelijkse leven integreren, echt en onvoorwaardelijk van jezelf leren houden en de moed hebben om kwetsbaarheid te zijn.

Het eeuwenoude gedachtegoed van de Q’ero indianen uit de hooggebergtes van Peru heb ik grondig bestudeerd en draag ik een heel warm hart toe; zij leven vanuit liefde en wederkerigheid en ontdoen zich dagelijks van (door weerstanden) vastgezette energie en werken op hele natuurlijke wijze met de krachten uit de natuur.

Mijn poppetje LOU weerspiegelt mij en mijn innerlijke processen en als je haar goed bekijkt kun je al heel veel over mij leren.

 

Let’s fly and make magic!