Bewaak je kracht - door Angelique Desiree

Bewaak je creatie kracht – Illustratie

We hebben geen flauw benul van onze creatiekracht. Maar al te vaak komt het voor dat we ons laten terughouden door iets wat anderen van ons verwachten of hebben verwacht. In 90% procent van de gevallen vinden mede-creators het spannend om hun creativiteit de ruimte te geven, omdat er in het verleden is gezegd dat dat geen geld oplevert, zonde van je tijd is, niet nuttig is, alleen hele goede kunstenaars succesvol zijn en dan stoppen ze met het ontwikkelen van het talent of ze gaan door met de handrem erop. Dat is op zich al superzonde.
 


Welke realiteit roep je tot leven?

Als je daardoor (heel begrijpelijk) een mindset hebt ontwikkeld van “Zie je wel, door mijn verleden is het nu zoals het is” ben je jezelf vanuit de Quantumtheorie gezien DUBBEL aan het dwarsbomen. Deze (wetenschappelijk onderbouwde) theorie stelt (heel kort door de bocht) dat wat je uitzendt jouw werkelijkheid creëert. Dus als jouw persoonlijke radiostation uitzendt dat je tekort bent gedaan of niet genoeg bent gezien, zul je aantrekken dat je tekort wordt gedaan of niet genoeg wordt gezien.Daarom is het heel belangrijk om bewustzijn te ontwikkelen rondom wat zich in je geest afspeelt.
“Every thought we have is a seed, that we plant in our mind, that wil bring a fruit in terms of future experience” (zen buddhist)

Welke lagen zitten er nog tussen jou en je hart? 

Deze illustratie maakte ik aan de hand van een drakenliefde training, die gaat over het overwinnen van innerlijke draken. Het thema was het hartchakra en we werden uitgenodigd ons bewust te worden van alle lagen die slachtofferschap en wrok nog tussen onze realiteit en onze werkelijke waarheid plaatsten. Het was een hele intense training, want er was geen ruimte voor spirituele bypass. We moesten het monster recht in zijn bek aankijken en daar zat verrassend veel oude shit tussen, hoewel ik echt al heel veel aan puinruimen heb gedaan.  Blijkbaar is het in het gebied van het hart makkelijk om dingen voor lief te nemen.

 

Wat wil je oogsten?

Het is dus zaak om geen aandacht (= kracht) te geven aan dingen die je onwenselijk vindt of vond en wel aan hoe je het het allerliefste zou willen zien.
 
Als je wilt weten wat jouw persoonlijke waarheid is, los van cultivatie, slachtofferschap of sociaal wenselijk gedrag, hoef je alleen maar naar je hart te gaan, in het hier en nu en de neiging weerstaan om in de “ja maar” gedachten te schieten. (Dat vraagt om nuancering, maar daar kom ik op een ander moment nog wel een keer op terug)
 
Het voelt waarschijnlijk egoistisch om dat als uitgangspunt te nemen, maar dat is een misvatting; Vanuit het hart kan er alleen maar zuiverheid en liefde ontstaan en dat is uiteindelijk helend voor iedereen, al lijkt dat in het moment misschien nog niet zo.


Cultiveer je creatiekracht

We zijn vele malen krachtiger dan we beseffen, we hebben alleen nog niet geleerd om balans aan te brengen in hetgeen waar we op focussen.
 
#maytheforcebewithyou #creatiekracht #sacredcreativity #quantum #bewaakjekracht #loveistheanswer💖 #angeliquedesiree #inzichtillustratie
 
Deze illustratie en boodschap zijn onderdeel van mijn eindopdracht voor de #illustratieexpeditie

Wil je jouw creatieve potentieel meer kracht bij zetten?
Bij Schatvinderij help ik creatieve en sensitieve dames de sacrale kracht van creatie te herontdekken en zo meer in afstemming met hun zielsmissie te gaan leven.