Awat from it all line drawing - digitally inked

Away from it all – line drawing – digitally inked

Waarom ik me af en toe terug wil trekken.

Ik houd ervan om tijd alleen door te brengen, dat had ik als kind al. Ik zat uren en uren in mijn eentje op mijn kamer en speelde met de barbies. In mijn eigen bubbel met mijn eigen verhalen.
Of ik was aan het spelen met de hond van de buren, of op mijn fietsje erop uit.
Ik had toen en heb nu genoeg lieve vriendinnetjes en vriendjes die ik graag op zoek, maar met alle drukte in mijn hoofd heb ik gewoon regelmatig de behoefte om mij terug te trekken.

Een hsp ervaart alles op een dieper niveau

Er gebeurt veel in mij; als hsp’er ervaar ik dingen intenser, geluiden, beelden, geuren, aanrakingen, smaken; het komt gewoon allemaal bovengemiddeld binnen en mijn creatieve boogschutter geest raast maar door met het bedenken van wilde plannen, nieuwe doelen of maakt verhalen waar er geen verhalen zijn, piekeren kun je dat laatste ook noemen. En dan is er het gevaar dat ik erin blijf hangen, in dat web van gedachtes, plannen en todo’s. en dan kan ik mijn rust niet meer vinden. En soms gebeurt er zoveel en lijkt iedereen wat van me te willen en dan grijpt het me naar de keel. Dat fenomeen is tijdens de burn-out van 6 jaar geleden ontstaan en eigenlijk nooit meer echt weggegaan.
Ik heb nogal de neiging om me naar andere toe te bewegen en zo uit mijn centrum te gaan.

Ik merk dat het al een heleboel scheelt als ik dagelijks mediteer en energie-reinigings oefeningen doe, dat zijn allemaal bewuste rust-momentjes die ik inplan. Maar het allerfijnste is het eigenlijk als ik activiteiten onderneem, waar ik EN er even tussenuit ben EN ik ook nog een ander doel dien en me tegelijk afstem op mijn eigen energie. Lekker de buitenlucht in, bijvoorbeeld, heerlijk het bos ingaan. Of, nadat ik het bos ben ingegaan, hier een tekening van maken en die digitaal in ga kleuren, dan zit ik weer net als vroeger heerlijk in mijn eigen bubbel met mijn eigen verhalen en ben ik er ook even helemaal uit.

Inspiratie voor expressie

Op dit moment ben ik aan het oefenen met illustratie en nieuwe technieken. Ik laat me inspireren door andere illustratoren als Marloes de Vries, en Carla Sonheim en Nelleke Verhoeff. Mijn droom om ooit nog een ‘echte’ illustrator te worden, zo eentje die boeken illustreert enzo, die wens die wordt alleen maar groter. En zoals Marloes zegt, dan moet je oefenen oefenen en oefenen. Dus deze zomer ben ik begonnen met een verdiepingslag op alle vlakken; ik leer analoge illustratie technieken van bekroonde illustratorern, ik volg online classes in digitale technieken en ik lees en kijk me een hoedje in boeken met en over illustraties met mijn nieuwe bieb abonnement.

Dus ‘away from it all’ komt op sommigen misschien over als een kwetsbaar vogeltje wat wegfladdert en op een afstandje bevend zichzelf aan het terugvinden is, maar voor mij is het een heel ander proces, ik ben lekker op een afstandje mezelf aan het voeden met creativiteit, natuur en inspiratie, om datgene wat ik heb opgedaan weer te transformeren in iets nieuws, zodat ik dat dan weer met de wereld kan delen.

Ook een vorm van Ayni, eigenlijk.. de heilige wederkerigheid vanuit de Kosmovisie van de Andes.