Een van mijn talenten is om liefde te geven. Het heeft een tijd geduurd dat ik het als talent kon gaan zien, maar intussen ervaar ik de bijzonderheid ervan. Vooral dieren en kleine kinderen trekken vaak naar mij toe als ze in mijn buurt zijn en andersom; onschuldige wezens werken als een magneet op mij en ik wil ze graag aanraken en in de buurt zijn. Ik voel letterlijk de liefde stromen als ik met mijn handen contact maak en merk dat die dieren en kinderen dat ook voelen en erop reageren. Het liefste verbind ik de hele dag in liefde, maar zo open als dieren en kinderen er voor staan, zo niet-ontvankelijk is het gros van de mensen die ik tegenkom. Ik heb er in 2013 zelfs een animatiescript geschreven voor “the girl with the runny heart’ waarin de voorloopster van mijn huidige figuurtje wat in al mijn illustraties voorkomt, een overlopend hartje heeft; Om de zoveel tijd druppelt er een hartje uit haar lijf. Het hele huis loopt vol en op een gegeven moment besluit ze ze maar uit gaan delen aan mensen op straat, maar loopt daarbij tegen allerlei weerstanden op; Angst, ongeloof, cynisme, verkeerde interpretaties, jaloezie, doemdenkerij, wantrouwen, noem maar op.
Runny heart
 

Ik dacht dus dat mijn hartje al overliep van liefde…. Dacht, ja….

Tot ik vandaag een nieuwe afstemoefening deed. Het ging over ‘Doen waarvoor je hier bent’. Ik moest daarbij eerst het klepje naar mijn hogere zelf open zetten, zodat ik, mijn dagelijkse zelf, in directe verbinding stond met mijn tijdloze zelf; Het hogere bewustzijn dat ooit voor dit leven, met alle facetten die ik tegenkom; mijn familie, mijn omgeving, mijn uitdagingen, mijn talenten en mijn levensmissie, gekozen heeft. Verbinden met mijn hogere zelf doe ik dagelijks, meerdere malen per dag. Dat is na jaren oefenen gesneden koek geworden. Ik beschouw mezelf behoorlijk afgestemd, enkele momenten waar ik mezelf even kwijtraak door PMS, stress of asociaal gedrag daargelaten. De afstem-stem nodigde  me uit om al het universele licht door het klepje mijn lijf binnen te laten komen. Het voelde heerlijk verfrissend en vitaliserend. Nadat ik dit op me in had laten werken, werd me gevraagd om naar mijn hartenergie te gaan. Me concentreren op het hartgebied brengt altijd rust en ruimte. Het wordt warm en ik ontspan. De stem vroeg mij of ik het klepje van mijn hart wilde open zetten en ook daar de energie binnen te laten komen. Dit had ik nog nooit gedaan. Ik was me niet bewust van een klepje daar. Okee, doen dan maar…

BAM!!! Pwaaaaah… Knetter…. Prrrrrt…… hmpf…. Pfffff….. Waaaaaah..

Tjeeminee, die kwam binnen zeg! De klep ging wagenwijd open en ik voelde mijn lijf en emoties schokken. Ik was in diepe ontroering en verdriet tegelijk. Ontroering over zoveel gevoel en verdriet over het feit dat ik deze intense wezenlijke verbinding al die tijd niet had toegelaten en in een flits zag ik alles wat had gezorgd dat de klep slechts op een heel klein kiertje had gestaan. Tranen rolde over mijn wangen. De stem stelde mij gerust; “Ja je hebt pijn, ja je hebt veel meegemaakt,  ja er gebeurt heel veel op aarde. Maar herinner je dat je NU op aarde bent en dat je er voor gekozen hebt om NU dit leven te leiden en NU een verschil te maken.”

Een van de belangrijkste dingen die ik met hart en ziel wil doen is de wereld mooier en lichter maken door authentiek en vanuit mijn gevoel te leven en delen en anderen inspireren om dat ook te doen. Vandaag kwam ik er dus achter dat ik daar tot nu toe maar een fractie van de gevoelscapaciteit die ik in me heb voor inzette.

De meeste tijd denk ik dat ik het helemaal uitgestippeld heb, dat ik precies weet wat mijn missie is. Maar soms verschijnt er dan weer iets op mijn pad dat roet in het eten lijkt te strooien. Zeker deze weken ga ik door ‘major shifts’ in bewustzijn heen en de bottomline is telkens weer dat ik word uitgenodigd om nog meer vanuit mijn gevoel te leven, terwijl de bottleneck is dat ik zo druk bezig te zijn met tactiek en dingen bewust manifesteren en in gang zetten, naar hoe ik DENK dat het moet gaan. En dan stroomt het niet, hoe hard ik ook werk. Allemaal dingen die met de buitenwereld te maken hebben, met een wens naar reactie in plaats van een gift van creatie. Keer op keer wordt mij duidelijk dat het NU gaat om voelen, delen, zijn en helen en alles wat zich binnenin mij afspeelt. Van binnenuit de buitenwereld positief beïnvloeden.

Omdat ik net een intensieve training heb gevolgd om mijn praktijk effectiever en professioneler in de wereld te zetten, met allerlei doelen met betrekking tot website en communicatie en trainingen, voelt het heel tegenstrijdig om niet al die taakjes die er liggen af te gaan ronden. Ik ben er ook heel erg druk mee geweest, maar op de een of andere manier krijg ik het niet voor elkaar omdat het zo druk en in beweging is in mijn binnen- en buitenwereld.  En tegelijk gebeuren er prachtige dingen op gevoelsgebied, wonderlijke dingen, hartverwarmende dingen, ja zelfs magische dingen en alles wijst er op dat ik dit te doen heb; Nog meer in contact met mijn gevoel treden en daarvan uit in beweging komen, ook al is dat niet de meest productieve, lucratieve of tactische manier. En gelukkig voel ik ook dat het niet gaat om of het één of het ander doen; Het gaat om het vinden van de juiste zuivere intentie en de energie waar vanuit dingen worden gemanifesteerd. Als het vanuit liefde en gevoel gebeurt en bijdraagt aan het grotere geheel en niet persoonlijk gewin, dan kan het allemaal naast elkaar bestaan.

En als er al zoveel moois en magisch gebeurt, toen het klepje nog maar op een kiertje openstond, Wow, wat is er dan wel niet mogelijk als ik meer ga werken met het openzetten van die tweede klep. <3